Waarom ga je beter slapen van geitenmelk?

Bij miljoenen mensen in Aziatische landen bestaat zoiets als de geitenmelkkoerier. Deze bezorgt je een warme beker geitenmelk vlak voordat je gaat slapen. Maar ga je echt beter slapen van geitenmelk? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt.

Geitenmelk bevat tryptofaan. Dit stofje maakt je daadwerkelijk slaperiger. Maar de hoeveelheid tryptofaan is zo klein dat je minstens 8 bekers achterover moet slaan om je ogen te doen dichtvallen.

Toch kunnen we wel stellen dat het drinken van warme drank kan helpen om te ontspannen. Of je nu warme melk, warme thee of warme cola drinkt, maakt niet uit. De warmte prikkelt je zintuigen, je gaat even rustig zitten, je komt uit je hoofd en creëert een rustmomentje. Voor je het weet val je in slaap.

Dus ga je beter slapen van een beker warme geitenmelk? Wij zeggen ja!

 

0 Comments