Waarom is geitenmelk beter voor kleine kinderen dan koemelk?

De darmen van dreumesen en peuters zijn gevoeliger dan die van volwassenen. Logisch natuurlijk. Hun mini-darmpjes zijn nog druk bezig om een goede darmflora op te bouwen. Het kan daarom zijn dat jouw kind nog niet de juiste bacteriën in zijn darmstelsel heeft om het moeilijker verteerbare koemelkeiwit goed te kunnen verteren. Dat kan zich uiten in slecht eten, niet goed groeien, diarree, huilerigheid en krampjes.

Gelukkig is er een alternatief. Uit onderzoek is gebleken dat ruim veertig procent(!) van de kinderen die niet tegen koemelk ka, wel goed op geitenmelk reageert. Dat komt met name doordat het eiwit in geitenmelk anders van structuur is dan dat in koemelk. Daarnaast zijn de vetbolletjes in geitenmelk kleiner dan die in koemelk. Én staat het dichter bij moedermelk dan koemelk.

Na de borstvoedingsperiode is geitenmelk dus een goed alternatief voor je dreumes.

In dit artikel lees je over de precieze verschillen tussen geitenmelk en koemelk.

 

0 Comments